Electrovissen

Electrovissen is uitermate geschikt wanneer u zeker wilt zijn dat alle vissen afgevist worden. Bijvoorbeeld als een water gebaggerd, gedempt of tijdelijk drooggelegd moet worden en de vissen (tijdelijk) verhuisd moeten worden.

Electrovisapparaat

Een electrovisserij wordt uitgevoerd door twee of drie gediplomeerde personen vanuit een goed isolerende boot van kunststof. In de boot staat een aggregaat, die de stroom levert voor het electrovisapparaat. Aan de achterzijde van de boot hangt de negatieve pool (een metalen kabel) in het water. Een stroomgeleidend schepnet vormt de positieve pool. Wanneer het net in het water wordt gestoken, ontstaat er een elektrisch veld in het water rond de boot. Onder invloed van de elektrische stroom zwemmen vissen naar de positieve pool (het schepnet) toe, raken daar verdoofd en worden in teilen geschept. Daarin komen de vissen al heel snel bij. De vissen hebben geen last van de inwerking van de stroom.

In ondiepe wateren zoals beekjes wordt kan ook wadend worden gevist met een draagbaar electrovisapparaat zoals te zien in de foto’s.

werkzaamheden

  • Afvissen
  • Electrovissen
  • Vissen verhuizen

Kooistra Visserij | Afvissen • Onderzoek • Beheer

Kooistra Visserij heeft de juiste ervaring, kennis en materialen om elke uitdaging aan te gaan. Geen vijver te diep of te groot!

Calamiteitenservice

Wilt u werken uitvoeren, maar dreigt er vissterfte? Wij kunnen de aanwezige vissen voor u afvissen, zodat uw werk doorgaat. Eventueel kunnen wij andere passende maatregelen nemen om vissterfte te voorkomen. Bij calamiteiten kunnen wij eenmaal ter plaatste binnen 10 minuten vissen, wat verdere ongemakken voorkomt.

ADRES
Wal 17, 4691EG Tholen

TELEFOON
Jan Peter +31 612 397 041

E-MAIL
janpeter@kooivis.nl